Institutul de Cercetare si Studiul Constiintei Cuantice

Asociatie de psihologie RUP RF-II-IS-120

Str. Vasile Lupu, nr. 35 Iasi Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 09:00 - 18:00 Pret per sedinta in lei: 0

Psiholog Diana Ciubotaru RUP 01561 0742094746 contact@gammainstitute.ro

http://www.gammainstitute.ro

Vizualizari: 268 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

Scopul institutului il constituie

- promovarea, dezvoltarea, cercetarea si initierea de activitati in domeniul psihologiei, psihoterapiei si sanatatii mintale, in particular (cursuri de formare, workshop-uri, educatie non-formala etc.) si in sprijinul dezvoltarii spatiului cultural romanesc, in general;
- promovarea bunelor practici in domeniile mai sus mentionate;
- informarea si educarea publicului larg cu privire la beneficiile serviciilor psihologice si furnizarea de asistenta psihologica, consiliere, psihoterapie;
- formarea specialistilor pe diverse ramuri ale psihoterapiilor si interventiilor de tip psihologic si din sfera sanatatii mintale;
- facilitarea colaborarilor dintre specialistii romani din domeniile mentionate si specialistii din spatiul international.

Pentru realizarea scopului institutul a conceput un program vast implementat prin intermediul a trei departamente si a unei edituri. Cele trei departamente au platforme specifice de lucru, proiecte si echipamente care le sustin: departamentul de formare si educatie, departamentul de sanatate si departamentul de cercetare.

Departamentul de formare si educatie este reprezentat de doua scoli:

Scoala Sistemica de Formare in psihoterapie si consiliere de cuplu si familie (SSF)
Scoala de Activare a Sinelui (SAS)

Scoala SSF – sistemica de formare.
Scoala Sistemica de Formare – SSF Iasi este o diviziune a Institutului de Cercetare si Studiul Constiintei Cuantice, condus de presedintele Diana Ciubotaru. Este furnizor de formare acreditat national de CPR (RF-II-IS-120 din 09.01.2012) in psihoterapie sistemica de familie si cuplu si formeaza profesional psihoterapeuti si consilieri maritali, pe o durata intre 2 si 4 ani, eliberand certificate ce garanteaza obtinerea atestatului de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania, in conditiile legii. Formarea se desfasoara sub forma unor cursuri modulare, intensive si interactive si e formata dintr-o etapa de teorie si aplicatii, o etapa de dezvoltare personala si o etapa de supervizare.
Misiunea sa este de a crea terapeuti si consilieri de familie si cuplu cu un inalt nivel de profesionalism, de a stabili standarde de calitate ridicata in furnizarea de formare, si de a forma o retea de terapeuti sistemici in intreaga tara si in afara ei precum si conectarea terapiei sistemice cu alte tipuri de terapii.
Scoala de formare, prin trainerii si colaboratorii sai, ofera o gama larga de instrumente, abilitati si competente – organizeaza ateliere de lucru, seminarii, conferinte si congrese, cursuri de formare continua si tabere de vara si ofera burse de studiu celor eligibili. Entuziasmul celor care au creat acest departament este un motor constant ce alimenteaza motivatia studentilor scolii.
Formatorii sunt acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania, au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de terapeuti/consilieri de familie si cuplu.

Cum se desfasoara formarea

Formarea in psihoterapie sistemica si consiliere este un demers de 2 ani care angajeaza multe resurse personale si relationale. Satisfactia si rezultatele formarii se reflecta in munca practicianului si angajarea lui in implinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, dupa (aproximativ un an si jumatate), incheierea primei etape a formarii (consilier sau terapeut) in supervizare va puteti deschide un cabinet de libera practica si puteti incepe activitatea terapeutica sub indrumarea supervizorului. Urmeaza etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapa in care se consolideaza toate abilitatile si instrumentele primite in formarea teoretica si aplicativa si se extinde identitatea terapeutului pana la nivelul autonom. Se lucreaza in grup, intr-o atmosfera colaborativa si folosind tehnici interactive, de impact.

Dupa inscriere urmeaza parcurgerea procesului de formare conform celor trei etape – Teorie si aplicatii practice, Dezvoltare personala si Supervizare. Se stabileste un calendar de formare pentru fiecare etapa, in module de 30-35 ore, la sfarsit de saptamana, de maxim 6 ori pe an, aaa incat fiecare participant sa acceseze viziunea de ansamblu a formarii si sa poata urmari oricand traseul formarii sale. Pentru cursurile intermediare se elibereaza certificate de participare cu numarul orelor si curricula parcursa, iar pentru obtinerea atestatelor de la CPR se elibereaza certificate de nivel in conditiile legii.

Traseul profesional este simplu si previzibil. Cu certificatul eliberat de SSF, participantul la formare merge la interviul programat la CPR unde va depune un dosar prin care solicita initial atestatul de pshoterapeut/consilier de familie si cuplu in supervizare. In acest moment se pot face demersurile pentru a deschide un cabinetde practica privata si poate incepe supervizarea. Dupa incheierea supervizarii se obtine un nou certificat de la SSF cu care se poate solicita de la CPR atestatul de psihoterapeut/consilier autonom in specializarea de familie si cuplu.

 

Departamentul de sanatate este reprezentat de Centrul de Sanatate Holist San, un spatiu de regasire si recuperare a sanatatii la nivel global. Fizic – prin serviciile de medicina alternativa si naturista, mental prin serviciile de consiliere psihologica si psihoterapie de cuplu si familie si spiritual prin serviciile de consiliere spirituala si dezvoltare personala. Programele terapeutice implementate in centrul de sanatate sunt complexe si privesc persoana in mod holist, ca un tot unitar cu mediul in care traieste, cu relatiile pe care le cultiva si stilul de viata pe care il are. Terapeutii au un profund respect pentru fiinta umana si impartasesc viziunea sistemica si abordarea holista. Asa cum nu poti desprinde o stea din cerul plin de stele sa o admiri separat, dar o poti diferentia de celelalte, asa si oamenii nu pot fi desprinsi de lumea in care fiinteaza, dar pot fi diferentiati ca voci unice. Interventiile practicate in centru sunt rezultatul cercetarilor si experientei din ultimii 14 ani, iar platforma de cercetare a Institutului ofera instrumente si materiale mereu noi pentru ajutarea clientilor nostri.

In esenta, un tratament de psihoterapie presupune un sir de intilniri cu un specialist pregatit temeinic in domeniul psihoterapiei (adica are un set de studii postuniversitare de specialitate in psihoterapie). Aceste intilniri respecta un protocol general, dar se particularizeaza cu fiecare persoana in functie de afectiunea cu care vine la cabinet. Se abordeaza probleme individuale de orice fel, sau personale cat si probleme de relatii sau familiale (adulti si copii). Sunt tratate orice afectiuni care nu au o explicatie fiziologica clara (asa numitele afectiuni psihosomatice), tulburari de somn, alimentatie, metabolism, anxietate, depresie, relatii conflictuale, crize de viata si existentiale mergand de la infidelitate,divort, separare pana la refacere si redimensionarea vietii de cuplu, diverse tulburari ale vietii relationale sau ale vietii interioare, atacuri de panica etc.
Consilierea presupune un numar mai mic de intilniri si o amploare mai mica a schimbarii si restructurarii interne, fiind centratata mai mult pe sustinerea in luarea unor decizii, clarificare si eliberare emotionala.

Psihoterapia este un demers mai lung, de restructurare profunda si de o durata mai mare. Antreneaza resurse mai multe si o autocunoastere mai subtila cat si o eficienta mai mare pe termen lung. Aceasta terapie presupune stimularea corpului sa-si activeze "doctorul interior" intr-o maniera neinvaziva si naturala. Orice dezechilibru sau dizarmonie existente in organism pot fi remediate prin reactivarea matricei originare, adica a programului optim de functionare pentru toate sistemele. Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate cu degetele asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari pre-existente de bine, sanatate, echilibru si optim existential. Doar cateva dintre afectiunile pe care le adreseaza cu succes aceasta tehnica sunt: probleme scheleto-musculare si articulare: umeri intepeniti, afectiuni datorate activitatilor zilnice, probleme ale genunchilor si soldurilor, entorse si luxatii ale gleznei, dureri de spate, sciatica, scolioza, cifoza, restrictii de miscare ale gatului, toate afectiunile datorate activitatilor sportive, afectiuni sau dezechilibre ale organelor interne: infertilitate, dureri de cap si migrene, astm si bronsite, rinite, probleme renale, enurezis, dezechilibre ale tractului digestiv, dezechilibre emotionale, stress, depresii, sindromul de oboseala cronica, dereglari ale sistemului imunitar si boli autoimune, alergii, scleroza multipla, afectiuni neurologice: sechele dupa accidente vasculare cerebrale si multe altele.

Serviciile oferite la noi in domeniul psihologiei si psihoterapiei sunt: consiliere relationala, consilierea parintilor ai caror copii prezinta comportamente de dependenta, constelatii sistemice, desensibilizare sistematica, dezvoltare personala, hipnoza ericksoniana, integrarea cursului vietii, interventii psiho–oncologice, psihoterapia cuplului, psihoterapia familiei, psihoterapia sinelui, psihoterapie cognitiv comportamentala, psihoterapie cognitiv-comportamentala bazata pe constiinta plina (meditatie mindfulness), psihoterapie copii, psihoterapie experientiala, psihoterapie expresiva, psihoterapie Gestalt, psihoterapie in grup, psihoterapie individuala, psihoterapie integrativa minte – corp, psihoterapie narativa, psihoterapie sistemica.

In momentul intalnirii se face o prima sesiune de evaluare, dupa care se decide un plan terapeutic de lucru pe niste scopuri concrete pe care clientul vrea sa le atinga. Atingerea lor presupune angajarea si participarea totala a tuturor celor implicati in terapie. Costurile variaza intre
-150 lei -o intalnire individuala sau de familie cu copii sau adolescenti de 50 minute,
-250 lei o intalnire de cuplu de 50 minute,
-250 lei o intalnire de grup de 5 ore sau participare la un workshop pe teme specifice vietii.

CV

Workshop-uri creditate CPR organizate in anul 2016 in Iasi
 • 1. 25.02.2016 - Psihosomatica: Modelarea neuronală
 • 2. 24.03.2016 - Free Therapist: Primele sedin?e de psihoterapie
 • 3. 29.05.2016 - Copilul interior: Vulnerabilitatea
 • 4. 23.06.2016 - Copilul interior: Esecul
 • 5. 27.07.2016 - Free Therapist: Cum sa fac un plan terapeutic
 • 6. 22.09.2016 - Psihosomatica: Greutatea si controlul ei
 • 7. 20.10.2016 - Free Therapist: Identitatea terapeutului în schimbare
 • 8. 24.11.2016 - Copilul interior: Abandonul

Poze

Acest cabinet nu are nicio poza adaugata.

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Furnizor de formare in Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu

Servicii psihologice oferite

 • Ateliere creatie copii
 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica pentru dezvoltare personala
 • Consilierea si asistarea cuplurilor care doresc sa devina parinti
 • Dezvoltare personala pentru adolescenti
 • Dezvoltare personala pentru adulti
 • Dezvoltare personala pentru copii
 • Educatie parentala pentru parinti sau alte persoane implicate in cresterea si educarea copiilor
 • Interventie psihoterapeutica in probleme de cuplu
 • Psihoterapie suportiva
 • Psihoterapie, asistenta si consultanta psihologica
 • Terapii de scurta durata

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Romana

Public tinta

 • Adolescenti
 • Adulti
 • Batrani
 • Copii

Tip terapie

 • Cuplu
 • Familie
 • Grup
 • Individual
Feedback